Vlastní záložky ve spise

Máte zájem o své vlastní záložky? Podívejte se, jak na ně!

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Vlastní neboli dynamické záložky - znáte je? Tyto záložky umožnují rozšířit standardní záložky spisu o to, co zrovna potřebujete v rámci své práce evidovat. V dynamických záložkách si vytváříte vlastní políčka, do kterých následně zapisujete informace, pro které nebylo do teď v Taxliu místo. Máte tak všechno potřebné na jednom místě.

Můžete si například vytvořit záložku "Úmrtí klienta", v rámci které si zadáte evidenční pole s informacemi o tom, jakým způsobem se vypořádává účetnictví, pokud takový případ nastane. Dalším příkladem dynamické záložky může být "Odměňování pro podřízené".

Vytvoření vlastní záložky

Vlastní záložku si vytvoříte, když kliknete na malé plus za poslední záložkou a úplně na konci seznamu zvolíte + Nová záložka.


​Poté vyplníte její název.

Takto vytvořená záložka se Vám poté zobrazí mezi ostatními záložkami. Do záložek je možné zadávat různé typy a formáty dat, proto je už při tvorbě políček potřeba myslet na to, v jaké podobě se budou do Taxlia informace vkládat.

Nastavení záložky

Když si danou záložku rozkliknete, v pravé části najdete tři tečky. Pomocí nich se dostanete do Nastavení záložky

V této části si můžete upravit její název a zvolit si, ve kterých agendách chcete, aby se záložka zobrazovala. Dále si zde také nastavíte Oprávnění, pro koho bude daná záložka viditelná.

Změna vzhledu

Pod Nastavením záložky najdete sekci Změna vzhledu. Právě v této části si vlastní záložku vytváříte a přizpůsobujete pomocí UDF polí.

TIP: Tomuto tématu je věnován samostatný článek Jak vytvořit vlastní záložky.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?