Šablony Emailu

Předpřipravené emaily pro všechny subjekty nebo pro jednotlivce na jednom místě

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Šablony slouží k automatickému vytvoření emailu přizpůsobeného buď pro všechny Vaše subjekty uložené v Taxliu, nebo emailu speciálně určeného pro jednotlivce. Správu těchto šablon naleznete v Nastavení - Komunikace - Šablony emailu.

Po rozkliknutí se zobrazí přehled šablon. Šablony rozdělujeme na Globální - ty, které můžete využívat pro všechny subjekty a Šablony pro jednotlivé klienty, které se budou zobrazovat jen při odesílání emailů ze spisu daného klienta.

Vytvoření šablony

Novou šablonu začnete tvořit kliknutím na zelené tlačítko Nová šablona. Workflow step se využívá v reportech a Vám ulehčuje přehled v pořadí odesílaných emailů. Název šablony se bude zobrazovat v seznamu šablon při tvorbě nového emailu. Pokud vyplníte pole Předmět, automaticky se také propíše do nové zprávy. Do Těla emailu vložte samotný text šablony. V těle můžete také upravovat písmo, vzhled odstavce, vložit obrázek nebo HTML v případě propracovanějších vzorů.

Aby Taxlio bylo schopno zprávu přizpůsobit údajům v jednotlivých spisech, můžete využít tiskové parametry ve spodní části formuláře, stejně jako v dokumentech. Ty se při vytvoření emailu ze spisu samy nahradí požadovanými informacemi.

Vzorový email

Takto vypadá šablona před a po použití. Výslednou zprávu můžete poté ještě upravovat. Například kliknutím na vložený obrázek a následným tažením za okraje obrázku můžete jednoduše upravovat jeho velikost.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?