Jak si udělat pořádek v licencích

Změna druhu licence u uživatele, deaktivace uživatele nebo kompletní změna licenčního plánu na jednom místě

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Do souhrnu licence se započítávají všechny aktivované uživatelské účty. Aktuální počet aktivovaných uživatelů naleznete v Nastavení - Základní nastavení - Správa předplatného.

Jak změním druh licence u uživatele?

U každého předplatného v Taxliu máte stanoven povolený počet uživatelů, které můžete využít. Pro lepší přehlednost je nutné každému uživateli přiřadit Druh licence Běžný uživatel, Praktikant nebo Klient.

Možnost nastavení Druhu licence u každého uživatele naleznete ve formuláři pro jeho editaci. Do daného formuláře se dostanete v sekci Nastavení - Základní nastavení - Uživatelé.

K čemu je dobrá deaktivace uživatele?

Deaktivace se hodí tehdy, když máte v Taxliu uživatele, kteří se systémem nebudou nějakou dobu pracovat, nebo potřebujete uvolnit místo například pro nového zaměstnance. Proto je výhodné takového uživatele deaktivovat. Jeho účet ale nebude odstraněn, a tak ho můžete kdykoliv znovu aktivovat. V případě deaktivace uživatele se Taxlio zeptá, na koho má převést aktuální úkoly a poštu K vyřízení.

Tlačítko pro deaktivaci naleznete ve stejném editačním formuláři vlevo dole. Aktivace neaktivního uživatele se provádí stejně jako deaktivace.

Změna licenčního plánu

Změna se vyplatí tehdy, když například přijmete nového zaměstnance a překročíte počet povolených uživatelů. V případě, že jste se rozhodli pro změnu plánu, přejděte do Nastavení - Základní nastavení - Správa předplatného. V okně Vaše předplatné klikněte vlevo dole na odkaz Změnit plán. Následně v tabulce vyberete nové předplatné a rozhodnutí potvrdíte kliknutím na tlačítko Vybrat. Změna se projeví nejpozději do druhého dne.

POZOR: Pokud přecházíte z vyššího paušálu na nižší, zůstanou Vám dostupné funkce pouze nižšího paušálu. Více se k tomuto tématu dočtete v článku Jak probíhá přechod z vyššího na nižší paušál. Pro přidání dalších uživatelů je zapotřebí kontaktovat podporu či obchodní oddělní.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?