Nastavení uživatelských práv a rolí

Uživatelské role - kde si je založit a jak si je můžete přizpůsobit

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Role je postavení uživatele v systému Taxlia. Umožňuje mu provádět pouze ty činnosti, které byly dané roli v rámci práv přiděleny. Jeden uživatel může mít více rolí. V takovém případě bude mít práva jak první, tak i druhé role.

Přidělení role je nutné už při zakládání uživatele. U existujícího uživatele aktivní roli zrušíte bílým křížkem u ní, a novou roli zvolíte tlačítkem Přidat roli.

Vytvoření nové role

Role lze vytvářet v sekci Nastavení - Nastavení pro zkušené - Uživatelské role. Zde je v pravé horní části stránky zelené tlačítko + Přidat novou roli.

Zobrazí se okno s políčkem vybízející k pojmenování role. Ta po vytvoření nemá žádná práva!

Odstranit roli je možné v prvním řádku tabulky - při najetí myší na název dané role se zobrazí vpravo křížek. Před smazáním se systém zeptá, zda chcete opravdu danou roli smazat.

Aktivace práv pro jednotlivé role

V této sekci zůstaneme. Zde totiž přidáváte či ubíráte práva pro jednotlivé role. Práva dávají uživateli možnost provádět uvedenou činnost. Přidání nebo odebrání práv se provádí jednoduše kliknutím do okýnka. Není zde žádné tlačítko pro uložení změn. Ihned po zaškrtnutí / odškrtnutí políčka jsou práva přidána nebo odebrána .

POZOR: Pokud změna není viditelná, je nutné webovou stránku ručně aktualizovat v prohlížeči!

Jednotlivá práva

Jednotlivá práva a jejich vysvětlení jsou popsána v samostatném článku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?