Všechny sbírky
Pokročilá práce, tipy a triky
Tipy a triky
Propojení úkolů do vašeho kalendáře
Propojení úkolů do vašeho kalendáře
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud již delší dobu používáte kalendáře od společností Google nebo Microsoft Outlook, můžete do nich přenést také úkoly vytvořené v Taxliu, ať jste neustále v obraze. Z úkolu v kalendáři se dostanete také přímo do případu.

Získejte odkaz

Jako první musíte mít odkaz pro kalendář, k tomu se dostanete přes Profil uživatele v horní liště Taxlia. Zobrazte si svůj profil, v profilu přejděte na záložku Nastavení a následným kliknutím na Získat odkaz pro kalendář se Vám vygeneruje odkaz a ten zkopírujte. Každý uživatel má svůj jedinečný URL odkaz, takže nemusíte mít strach, že by někdo viděl Vaše úkoly a Vy zase jeho.

Může nastat situace kdy se např. někdo nepovolaný dostal k Vašim datům v kalendáři. Pro větší bezpečí můžete do nového kalendáře vygenerovat nový odkaz, čímž ten starý pozbude platnosti.

Microsoft Outlook

V horní liště kalendáře Outlook rozklikněte položku Otevřít kalendář→Z Internetu...

Do okna, které se vám otevře vložte (Ctrl + v) URL adresu zkopírovanou z Taxlia.

V MS Outlook se synchronizace událostí provádí se zpožděním, které může být až 3 hodiny. Pokud chcete provést synchronizaci okamžitě proveďte Aktualizaci složek přímo v Outlooku.

Google Kalendář

Po přihlášení do služby Kalendář přejděte do Nastavení. Uvidíte nalevo v menu položku Přidat kalendář. Po rozkliknutí vyberte Pomocí adresy URL. Zde vložte URL odkaz zkopírovaný z Taxlia.

Úkoly přenesené do Google kalendáře se nemusí zobrazit ihned, kalendář se aktualizuje co 12 - 48 hodin.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?