Subjekty ve spise

Panel Subjekty ve spise Vám graficky a přehledně zobrazuje všechny subjekty, které se daného případu účastní a jaké v něm mají postavení

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Panel Subjekty ve spise je ve většině případů zobrazen vždy v prostřední části záložky Přehled.

V některých případech se může stát, že daný panel nebude viditelný. Můžete si jej sami zobrazit skrze tlačítko + za poslední záložkou.

Přidání subjektu

V daném panelu se subjekty přidávají do jednotlivých kategorií. Subjekty dělíme na hlavní typy a podřízené subjekty. Subjekt hlavního (nadřízeného) typu přidáte v panelu vpravo nahoře pomocí tlačítka + Přidat subjekt.

Po kliknutí na dané tlačítko se Vám otevře formulář, kde určíte, jaký bude vztah subjektu k danému spisu. Následně vyhledáte daný subjekt v databázi. Vyhledávání obsahuje našeptávač, který po vyplnění několika znaků vyhledá subjekty s těmito znaky ve jméně. Pokud subjekt není v databázi, je potřeba jej založit pomocí zeleného tlačítka Vytvořit nový subjekt.

TIP: Osobní údaje mohou také podléhat GDPR. Pokud došlo k jejich anonymizaci, je zobrazena pouze zkratka ***GDPR*** .

Jakmile je subjekt zaveden do spisu, kliknutím na jméno se zobrazí jeho základní informace. V případě, že jsou uvedeny kontakty, je možné daný subjekt přímo kontaktovat. Kliknutím na jméno můžete také přejít na Kartu daného subjektu.

Podřízené subjekty

Podřízené subjekty využijete tehdy, pokud potřebujete přidat subjekt, který nepatří mezi hlavní, ale zároveň k nim má určitý vztah a nějakým způsobem je se spisem spojen. Vztah daného subjektu ke spisu se zobrazuje za jménem šedým písmem, například Právní zástupce, Zákonný zástupce, Manžel apod.

Vazba podřízenosti je vyobrazena zalomenou čárou mezi subjekty (například na Mgr. Janu Smutnou je navázán její právní zástupce JUDr. Ticháček).

Přidání podřízeného subjektu

Přidat podřízený subjekt můžete jednoduše kliknutím na již vytvořený hlavní subjekt, kde v okně, které se Vám zobrazí, vyberete Přidat podřízený subjekt. Po kliknutí se Vám opět otevře formulář, který je stejný jako u vytváření hlavního subjektu.

TIP: U podřízených subjektů je ještě nutné zmínit, že i ony mohou mít na sebe navázány nějaký podřízený subjekt, například Právní zástupce může mít Substituenta.

Shrnutí panelu a co na něm naleznete

Subjekty jsou rozděleny podle hierarchie - nejvýše v každé kategorii je postaven hlavní subjekt a pod ním jsou na něj navázány podřízené subjekty.

U každého subjektu se navíc zobrazují dodatečné informace v podobě malých ikonek napravo.

  • Malé písmenko i v modrém kruhu označuje Související spisy, tedy že daný subjekt se nachází ve více spisech a představuje tak střet zájmu.

  • Bublinka označuje poznámku ke spisu. Poznámka Vám umožnuje zadat něco specifického pro vztah mezi spisem a subjektem.

  • Oranžový trojúhelník s vykřičníkem značí insolvenci.

Najetím myší na Související spisy nebo Poznámku ke spisu se Vám zobrazí bližší informace. U střetu uvidíte, v jakém postavení se daný subjekt nachází v dalších případech a najetím na Poznámku si zobrazíte její obsah.

Přidat poznámku můžete jednoduše - stačí si zvolit subjekt, u kterého chcete zapsat poznámku a kliknout na něj. Po zobrazení nabídky zvolíte možnost Poznámka ke spisu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?