Uživatelé a týmy

Přidejte své zaměstnance do Taxlia, vytvořte si týmy a pracujte efektivně

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Uživatelské účty Vám umožňují přidávat Vaše kolegy do Taxlia a následně s nimi pracovat. Správu uživatelů naleznete v sekci Základní Nastavení - Uživatelé.

V této sekci najdete seznam všech Týmů a Uživatelů. Týmy využijete ke sdružování více uživatelů, kterým následně můžete přidělovat úkoly nebo přiřazovat funkce ve spisech. Uživatelským účtům v Taxliu můžete dále přiřazovat role, od kterých se následně odvíjí jejich postavení a práva v rámci systému. Týmům se budeme více věnovat na konci článku poté, co si představíme Uživatele. Přehled Týmů a Uživatelů je rozdělen do dvou tabulek viz obrázek níže.

Uživatelé

Počet uživatelů, které můžete vytvořit závisí na Vaší licenci. V tabulce je u uživatelů uvedeno celé jméno s avatarem a přihlašovací email. Napravo vidíte jako první přidělené role (modrá bublina) a vedle nich Týmy oddělené zavináčem v šedém obdélníku.

Pokud má některý ze zaměstnanců na určitou dobu odebrán přístup do Taxlia, je takový účet označen světle šedou barvou a štítkem Neaktivní.

V případě, že u neaktivního uživatele svítí Znovu odeslat pozvánku nebo Odkaz do schránky, jedná se o uživatele, které jste do Vašeho Taxlia pozvali, ale ti ještě svůj účet neaktivovali skrze email. Takovým uživatelům můžete znovu poslat aktivační pozvánku - a to kliknutím na Znovu odeslat pozvánku, nebo pomocí tlačítka Odkaz do schránky. V takovém případě se zkopíruje odkaz a ten odešlete uživateli pomocí jakéhokoli programu pro posílání zpráv.

Tyto funkce doporučujeme použít v případě, kdy email Vámi přidanému uživateli z nějakého důvodu nepřijde, nebo se vyskytl jiný problém.

Pro přehlednost si můžete v seznamu Zobrazit jen aktivní uživatele.

Založení uživatele

Nového uživatele vytvoříte tlačítkem + Přidat uživatele. Doplníte Jméno a Příjmení - ty se budou zobrazovat u prováděných změn v Taxliu. Email bude sloužit zaměstnanci k přihlášení do systému. Role - oprávnění určuje, jaká bude mít uživatel práva. U Licence zvolíte, zda se jedná o Běžného uživatele nebo Praktikanta podle zakoupené licence. Vytváření uživatele dokončíte kliknutím na tlačítko Odeslat pozvánku.

Pozvánka přijde novému uživateli na email a provede ho vytvořením hesla a prvotním přihlášením do systému.

POZOR: Pozvánka je platná pouze 10 dní. Po uplynutí této doby je nutné ji znovu vygenerovat.

Rozšířená nastavení uživatelů

Pokud chcete nastavit pro Vaše zaměstnance doplňující údaje, které nejsou nezbytně nutné k práci v Taxliu (například tituly, data nástupu, ukončení zkušební doby apod.), kliknutím do řádku uživatele se dostanete na jeho editaci. V dolní části vlevo si pomocí šipky rozkliknete záložku Ostatní.

V případě využití služby Asterisk vyplňte do pole IdAsterisk aktuální číslo uživatele, které jej propojí s telefonní ústřednou.

Obnova hesla uživatele

Pro změnu hesla je třeba odeslat žádost uživateli na email. To je možné provést ve stejném formuláři, kde kliknete na Změnit heslo pod avatarem. Následně se odešle uživateli email, podle kterého si nastaví své nové heslo.

Deaktivace / Odstranění uživatele

Uživatele můžete dočasně deaktivovat, nebo úplně odstranit. Deaktivovaný uživatel stále bude v Taxliu existovat, nemůže se ale přihlásit. Pro deaktivaci stačí kliknout na tlačítko Deaktivovat. Odstraněný uživatel bude z Taxlia kompletně vymazán. Pro odstranění uživatele je třeba kliknout na šipku vedle tlačítka Deaktivovat, čímž zobrazíte všechny možnosti.

Po zvolení jedné z variant se zobrazí tabulka s možností výběru uživatele, na kterého se převedou všechna data, jako například nesplněné úkoly nebo Pošta K vyřízení.

Týmy

Týmy se budou hodit nejenom větším firmám s různými odděleními, ale i pro sloučení menšího počtu zaměstnanců. Díky nim můžete totiž Uživatele sdružovat. Tým je možné pojmenovat například podle oddělení nebo zaměření. Vytvoření Týmu potvrdíte kliknutím na zelenou fajfku poté, co doplníte jeho název. Následně už do něj přidáváte jednotlivé uživatele.

Jakmile projdete všechna tato nastavení, můžete již spisy přiřazovat buď jednotlivým uživatelům, nebo celým týmům.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?