Přidání emailu do Taxlia

Provedeme Vás jednotlivými kroky propojení emailové schránky i dvoufázovým ověřováním

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Taxlio umožňuje přijímat a odesílat emailové zprávy, čímž usnadňuje a zrychluje komunikaci s klienty či institucemi. Existují 2 způsoby přidání emailového účtu do systému v závislosti na uživatelské roli (běžný uživatel / admin).

Přidání emailové schránky - Běžný uživatel

Pokud v Taxliu fungujete jako běžný uživatel, svůj email si můžete přidat ve Vašem profilu v pravém horním rohu (Nastavit email a datovku).

Zde stačí kliknout na modré tlačítko + Přidat a zvolit variantu Email.

Přidání emailové schránky - Admin

Pokud máte roli Admin, nastavení a přidání nové schránky probíhá v samostatné části Nastavení - Základní nastavení - Emaily, kde naleznete již dříve spárované emailové účty.

S Taxliem je možné propojit jak Microsoft účet, tak účet od Google. Nyní se podíváme na každý případ zvlášť.

Propojení Microsoft účtu

Propojení Microsoft účtu s Taxliem je velmi jednoduché. Ať už jej propojujete jako běžný uživatel, či admin, stačí kliknout na zelené tlačítko + Přidat, zadat název Vaší emailové schránky a stisknout tlačítko Přidat email.

Systém poté Váš účet vyhledá a zobrazí se Vám okno, kde se přihlásíte stejným způsobem, jako byste se přihlašovali do Vašeho emailového klienta.

A je hotovo! Váš Microsoft účet je s Taxliem propojen. Tímto se za Vás vyplnilo i základní nastavení Vaší emailové schránky. Pokud máte jiné nároky na nastavení schránky, není problém ji v Taxliu dále upravovat. Více se k tématu pokročilého nastavení emailu dočtete v samostatném článku.

Propojení Google účtu

Schránka Gmail od společnosti Google má několik odlišností a čas od času dochází také ke změnám na straně Googlu. Pokud by tedy postup uvedený níže nefungoval, neváhejte se obrátit na naši technickou podporu.

První fáze přidání schránky je totožná s tou, kterou jsme si uvedli výše. Klikněte na zelené tlačítko + Přidat, zadejte svůj Gmail a stiskněte tlačítko Přidat email.

Otevře se Vám okno Gmailu, to zavřete a zvolte možnost Jiný poskytovatel. Zde doplňte heslo a klikněte na oranžové tlačítko Přihlásit.

V další fázi si Zvolíte způsob synchronizace a Vyberete vlastníka. Poté už stačí kliknout na tlačítko Dokončit.


​Přihlášení pomocí dvoufázového ověřování

Pro bezpečné stahování a odesílání pošty v Taxliu můžete využít dvoufázové / dvoufaktorové ověřování. K jeho použití potřebujete Heslo aplikace. Toto heslo se nastavuje při aktivaci ověření. Pokud si ho pamatujete, není nutné vytvářet nové. V opačném případě je třeba heslo znovu vygenerovat.

Vytvoření Hesla aplikace - Microsoft účet

Po přihlášení do aplikace Outlook klikněte v pravém horním rohu na Váš profil a zvolte Zobrazit účet.

V něm přejděte na záložku Bezpečnostní údaje, kde vidíte nastavené metody používané k přihlášení.

Přes tlačítko + Přidat metodu, které se nachází v záhlaví tabulky, zvolíte z nabídky možnost Heslo aplikace. Následně Vám bude vygenerováno náhodné heslo, které je třeba si zkopírovat pro vložení do Taxlia.

Vytvoření Hesla aplikace - Google účet

Po přihlášení do aplikace Gmail klikněte v pravém horním rohu na Váš profil a zvolte Spravovat účet Google.

Nejjednodušší způsob, jak se dostat ke Správě hesel aplikací je zadat do vyhledávacího pole "dvoufázové ověření" a poté zvolit tuto možnost z nabídky, která se zobrazí.

V této sekci se posuňte až na úplný konec stránky a zvolte možnost Hesla aplikací.

Právě v této části si můžete vytvořit Heslo aplikace a v případě, že se chcete přihlašovat pomocí dvoufázového ověřování, využít jej při přihlášení.

POZOR: Pokud nemáte možnost zvolit si Heslo aplikace, prosím kontaktujte podporu sprostředkovatele Vašeho emailu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL


Dostali jste odpověď na svou otázku?