Sekce Výkaz práce

Veďte se přehledný výkaz práce v týdenním kalendáři.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Můj výkaz práce je samostatná sekce, ve které vidíte veškerou Vaši vykázanou práci v jednoduchém sloupcovém grafu. Dokážete tak určit jestli nemáte málo vykázané práce a nezapomněli jste hodiny zapsat, bez proklikávání všemi spisy a nejen to!

Výkaz je přístupný z kteréhokoliv místa v Taxliu přes menu uživatele v pravém rohu horní lišty Výkaz práce.

Sekce zobrazuje práci daného uživatele rozdělenou po dnech. Uživatel jednoduše zjistí, ve kterých dnech vykázal kolik práce - stačí se podívat na výšku sloupce v daném dni. Ve výkazu se mění zbarvení práce podle stavu. Nevyúčtovaná práce má světle modrou barvu, vykázaná modro-zelenou. Pokud práce nebude nikdy účtována změní barvu na světle šedou, stornovaný výkaz má o několik odstínů tmavší šedou.

Ve výkazu práce můžete ve sporní části stránky najít také nevykázané aktivity. Je to ve zkratce vykazování práce bez práce, do kterého zapojujeme také umělou inteligenci. Zajímají Vás podrobnosti? Více se o nich dozvíte v navazujícím článku.

Nový zápis

Novou práci vykážete pomocí tlačítka Přidat, které se zobrazí nad sloupcem, na který najedete myší. Vyhledáte případ, kterému chcete práci přiřadit a vyberete název činnosti z číselníku nebo zapíšete ručně. V této chvíli zadáváte práci v sazbě případu z nastavení a nelze práci přiřadit k úkonu. Je to jednoduché a rychlé.

Image Placeholder

Po vytvoření vidíte že v sloupci je záznam s názvem případu a činnosti. Celý název se zobrazí po najetí myší. Úkon je uváděn na třetím řádku. Vpravo dole je počet odpracovaných hodin.

Image Placeholder

Úpravy a změny

Občas potřebujete výkaz upravit, ne vždy je práce v nastavené sazbě. Proto se při kliknutí na položku ve sloupci otevře formulář s údaji. V této chvíli můžete změnit sazbu, přidat vykonanou práci k některému z existujících úkonů atd.

Možnosti výkazu

Změnit aktuálně zobrazený týden lze pomocí dvou tlačítek s šipkami vedle měsíce.

Image Placeholder

Pokud máte uděleno právo, můžete se dívat na výkaz svých kolegů, kdy ve výkazu změníte jméno.

Image Placeholder

Hodí se Vám více vidět jen pracovní dny v týdnu? Vpravo překliknutím skryjete dny o víkendu.

Image Placeholder
Dostali jste odpověď na svou otázku?