Pošta - Složka Pošta k vyřízení

Neboli pošta přiřazená uživateli ke zpracování

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Pošta k vyřízení je ta část pošty, kde se zobrazují zprávy, které byly přiřazeny přihlášenému uživateli ke zpracování. Při otevření sekce Pošta je právě Pošta k vyřízení nastavena jako výchozí viditelná záložka.

Poštu k vyřízení je možné rozčlenit na Datové zprávy, Emaily a Listinnou poštu. Aktuálně zobrazená složka je označena tučným názvem a modrým podbarvením. Čísla na konci řádků značí celkový počet zpráv. Pro složku Pošta k vyřízení platí jiná pravidla, než jaká platí pro zbytek modulu Pošta, kde číslo na konci řádku značí počet pouze nepřečtených zpráv. Tedy sekce Pošta k vyřízení zobrazuje celkové množství zpráv - přečtených i nepřečtených.

Nyní se podíváme na to, jak zprávy uživateli přiřadit. Přiřazování zpráv se provádí právě při zpracování došlé pošty v hlavičce zprávy tlačítkem Bez spisu - kliknutím přiřadíte. Tímto se zpráva přiřadí ke spisu a stává se jeho součástí. V případě, kdy se přiřadí spis, automaticky se doplní vyřizující osoba, která má daný spis na starosti.

Zařazení pošty jako zprávy

Základní a nejjednodušší přiřazení příchozí pošty je jako zpráva.

To znamená, že má v systému stejnou formu po celou dobu práce s ní. V Taxliu je to vždy Druh - Příchozí email, Příchozí datová zpráva nebo Příchozí pošta.

Tento druh je vybírán jako výchozí při přiřazení zprávy. Postup přiřazení je jednoduchý, ukázku vidíte níže. Více se k tomuto tématu dočtete v článku Možnosti zpracování došlé pošty.

Po úspěšném přiřazení se v hlavičce zprávy vytvoří modrý štítek s názvem spisu. K jedné zprávě je možné přiřadit více spisů. Tento štítek je možné rozkliknout a údaje zkontrolovat, změnit či opravit.

Tento štítek zároveň tvoří odkaz na daný spis. Po rozkliknutí štítku naleznete tyto informace:

  • Ikonky v pravém horním rohu: Ikonka Koše nabízí možnost odstranit provázání se spisem. Pomocí ikonky Tužky změníte přiřazený spis.

  • Druh: Viz popis výše.

  • Vlajka:  Zde můžete změnit uživatele vyřizujícího poštu.

  • Zvoneček: Představuje datum, do kdy se má pošta zpracovat. Není povinné jej udávat.

  • Tři čárky: Označují předmět převzatý z pošty, který se zobrazí v úkonu.

  • Soubory přiřazené k úkonu: V případě, kdy jsou součástí zprávy nějaké dokumenty, jsou viditelné v této části. 

TIP: Důležité info k části Zpracovat do.

Taxlio rozlišuje, zda datum v této kolonce již uplynulo, nebo teprve nastane.

  1. Datum ještě neuplynulo: V takovém případě se v detailu zprávy v modrém štítku zobrazí obrys zvonečku.

  2. Datum již uplynulo: Při nesplnění v příslušném čase přibude v přehledu pošty na řádku dané zprávy oranžový pruh a ikona zvonečku se vyplní taktéž oranžovou barvou.

Zařazení pošty s úkonem

Další možnost zařazení Pošty k vyřízení je použití názvu některého z úkonů. Princip je stejný jako u zařazení pošty jako zprávy. Rozdíl je pouze v tom, že v poli Druh vyberete jiný typ než Příchozí zpráva.

Po přiřazení se původní předmět zprávy zmenší a zobrazí se vedle něj zelený nápis s názvem úkonu.


​Co udělat po zpracování pošty?

Po splnění všech činností stačí zakliknout v detailu zprávy Vyřídit poštu a celý štítek se zbarví do světle šedé barvy.

Druhý způsob vyřízení je najetí myší v přehledu zpráv na konkrétní poštu. Zde přibude ikona fajfky. Kliknutím potvrdíte změnu, čímž se zpráva označí jako vyřízená.

POZOR: Vyřízená pošta nebude v sekci K vyřízení již dále zobrazována!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL




Dostali jste odpověď na svou otázku?