Složky v Poště

Návod, jak se lehce zorientovat ve Vaší Poště

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Pro snadnou orientaci ve Vašich zprávách je modul Pošta rozdělen do dvou celků

V první části vidíte složky Pošta k vyřízení a složky Všechny datové zprávy, Všechny emaily a Všechna listinná pošta. Jak už samotné názvy říkají, naleznete zde veškeré zprávy bez ohledu na Vlastníka poštovního účtu.

Druhou část naopak tvoří seznam všech v systému zavedených poštovních účtů, respektive Vlastníků poštovních účtů.

Druhy zpráv

V Poště je možné rozlišit tyto základní druhy zpráv - emaily, datové zprávy a listinnou poštu. Nyní se na ně podíváme detailněji.

Emaily

Elektronická pošta je v Taxliu základní způsob komunikace s ostatními elektronickými systémy a službami. Vaše emailové schránky si můžete propojit s Taxliem a vše budete mít na jednom místě. Více se k nastavení emailu dozvíte v samostatném článku.

Datové zprávy

Datové zprávy jsou přijímány pomocí propojené datové schránky. Většinou se používají pro komunikaci se státními orgány. O jejich nastavení se dočtete v článku Nastavení datových schránek.

Listinná pošta

Listinná pošta je přijímána do fyzické schránky a je zadána do systému Taxlia uživatelem manuálně. Tato pošta musí obsahovat dokument, například naskenovanou smlouvu apod. Novou listinnou zprávu přidáte v horní liště Pošty pomocí tlačítka + Nový - Příchozí / Odchozí listinná pošta.

Je nutné ovšem doplnit, že Taxlio disponuje Call centrem, které umožňuje odesílat i další druhy zpráv, a to SMS/VOIP. Jedná se o textové zprávy a volání přes internet.

Složky Pošty

V krátkosti jsme si tedy představili druhy zpráv, se kterými umí Taxlio pracovat. Dále je zapotřebí zmínit, že každý poštovní účet obsahuje tyto složky:

  • Doručené: Složka Doručené je vždy první v pořadí. Doručenou poštu tvoří veškerá pošta, která na spárované účty přijde. Číslo na konci řádku značí počet nepřečtených zpráv v dané složce.

  • Odeslané: Odeslanou poštu tvoří veškerá pošta, kterou uživatel z Taxlia odešle.

  • K odeslání: Pošta K odeslání představuje hotovou poštu, kterou daný subjekt chce odeslat v budoucnu. V případě, že nastane chyba při pokusu o odeslání, přesune se pošta také do této složky. ​

  • Koncepty: Zde jsou uloženy zprávy, které byly vytvořeny, ale nejsou ještě dokončeny, nebo určeny z jistých důvodů k odeslání. Číslo na konci řádku značí celkový počet konceptů.

  • Smazané: V této části schránky se nachází pošta, kterou uživatel odstranil. Smazaná pošta se dělí na Příchozí a Odchozí podle složky, ze které byla smazána.

TIP: Smazání pošty není nevratná operace, jednotlivé zprávy můžete obnovit.

Pro okamžitý přehled o tom, zda jste nějakou zprávu nezapomněli odeslat nebo zda z nějakého důvodu nedošlo k jejímu odeslání, jsme pro Vás vytvořili upozornění v podobě žluté lišty v horní části Pošty. Zde ihned uvidíte, které druhy zpráv nebyly odeslány i s jejich počtem.

Vlastní složky

Novinkou v Taxliu je vytváření vlastních složek v modulu Pošta. Vámi vytvořené složky jsme rozdělili do dvou skupin - globální a dílčí. Globální složky je možné založit v první části Pošty Všechny datové zprávy. Vizuálně jsou odlišeny pruhem na ikonce složky. Takové složky se Vám automaticky propíší do datových schránek všech navedených uživatelů a nebudete je muset vytvářet pro každého uživatele zvlášť.

Pokud ovšem potřebujete vytvořit složku jen pro jednoho, či pouze pro pár uživatelů, můžete si vytvořit druhý typ složky - a to dílčí. To můžete provést jednoduše skrze tlačítko + Přidat složku, které se nachází ve spodní části datové schránky uživatele (ve druhé části Pošty). Dílčí složka je čistá, bez pruhu. Tento druh složek je možné vytvářet také pro emaily.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?