Karta subjektu

Představení funkcí, které můžete v rámci práce se subjekty využívat

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Každá Karta subjektu obsahuje záložku Přehled, ve které jsou uvedeny všechny informace vážící se k danému subjektu v Taxliu. Tím může být Fyzická osoba, Fyzická osoba podnikající nebo Právnická osoba.

Záhlaví karty

Nejdříve se budeme věnovat záhlaví Karty subjektu. To obsahuje celý název subjektu s jeho věkem (pokud se nejedná o Právnickou osobu). Pomocí ikonky + vedle názvu subjektu můžete přidávat štítky. Štítky představují krátké informace s charakteristikou. Pod názvem najdete záložky, ve kterých jsou další informace spojené se subjektem. 

V pravé části záhlaví dále najdete tlačítko Akce, které umožňuje zaznamenat příchozí nebo odchozí hovory a ikonku tužky pro editaci subjektu. Hovory se zapisují buď do aktuálního spisu, anebo do všech spisů dle Vaší volby.

Editace / Odstranění subjektu

Jak bylo zmíněno již výše, pro úpravu subjektu kliknete na ikonu tužky v záhlaví. Zobrazí se formulář, stejný jako při založení subjektu, kde požadované údaje změníte. Subjekt lze také smazat tlačítkem Odstranit, nebo upravit podle norem GDPR.

Posuneme se trochu níže. V případě, že subjekt již figuruje v nějakém spise ve vybrané agendě (například Poradenství, Daňová agenda apod.), přibude panel s daným názvem. Tzn., že v kolika agendách bude subjekt figurovat, tolik panelů se zobrazí.

Panel Informace o subjektu

V první tabulce Informace o subjektu se zobrazují osobní údaje - jako je jméno, rodné číslo, adresy apod. Zde také uvidíte upozornění na insolvenci v případě, že se v ní subjekt nachází.

V tomto panelu si také můžete přidávat kontaktní osoby skrze oranžové tlačítko plus.

Panely jednotlivých agend

Prostřední panely se zobrazí pouze v případě, že subjekt figuruje v některém z těchto produktů. Každý produkt má samostatný panel. Položky v něm lze filtrovat podle Stavu spisu na Aktivní - tedy ty, které jsou v procesu řešení a Všechny - které ukazují jak Aktivní spisy, tak i spisy se stavem Ukončeno. Řadí se v tabulce dle data vzniku spisu.

Panel Úkoly

V posledním panelu naleznete Úkoly, které jsou s tímto subjektem spojeny. Jak úkoly vytvářet a jejich podrobný popis najdete v samostatném článku Práce s úkoly od A do Z.

Timeline / Časová osa

V dolní části Karty subjektu se nachází Timeline neboli Časová osa. U subjektu se Časová osa skládá z aktivit ve spisech, kde byl daný subjekt označen a tímto poskytuje jedinečný přehled o dění v časovém sledu. Boxíky jsou přehledně rozděleny na strany podle dní. Na záznamy můžete kliknout a otevřít jejich detail (například zobrazit email).

Vyhledávání v Časové ose

Záznamy v Časové ose je možno vyhledávat prostřednictvím pole s lupou nad ní. Napíšete požadovaný výraz z názvu nebo předmětu činnosti, stačí zadat několik znaků, a Taxlio vyhledá odpovídající výsledky. Vyhledávání je také možné pomocí štítků, které rozdělují aktivity do několika hlavních kategorií podle typu činnosti. Pro zobrazení nabídky stačí kliknout do pole. Aktivní štítky, podle kterých probíhá vyhledávání, jsou zobrazeny v levé části pole. Oba způsoby je možné zároveň kombinovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?