Prvotní nastavení Taxlia

Před započetím první práce s Taxliem je důležité jej správně nastavit. Náš stručný průvodce Vám s tím pomůže.

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Společně se nyní podíváme na 5 nejdůležitějších nastavení, která byste měli provést jako první.

1. Přidání uživatele

Pokud plánujete Taxlio zpřístupnit i svým kolegům, musíte vytvořit další uživatele, a to v sekci Nastavení Uživatelé.

Uživateli doplňte jméno, příjmení a email, na který mu přijde pozvánka. Tento email slouží také k přihlášení do Taxlia. Poté zvolíte roli uživatele opravňující jej k různým činnostem. Více se o nastavení rolí a oprávnění dočtete v samostatném článku. V poslední kolonce uvedete, zda se jedná o běžného uživatele či praktikanta podle aktuální licence.

V této sekci lze vytvářet také týmy. Ty mají svá specifika a hodí se jen některým zákazníkům. Jestli Vás zaujaly a naleznete pro ně využití, můžete si je rovnou založit. Podrobněji se uživatelům a týmům věnujeme ve stejnojmenném článku.

2. Nastavení vykazování a fakturace

V Nastavení zůstaneme a přesuneme se do další sekce Fakturace a ceníky. V této části nastavíte základní údaje, které jsou klíčové pro následnou práci v systému.

V tabulce níže lze kliknutím na řádek nastavit údaje o firmě, které jsou nutné pro vykazování práce a pro vystavování faktur. Jednotlivé kroky pro správné nastavení vykazování a fakturace naleznete v samostatném článku.

3. Nastavení emailu

Komunikace s okolním světem v Taxliu probíhá pomocí tří kanálů: emailu, datové schránky a Hybridní pošty. My se teď zaměříme na první z nich.

Nastavení emailu provedete v sekci Základní nastaveníEmaily. Stačí zadat název emailové schránky, kterou Taxlio vyhledá, poté doplníte heslo pro přihlášení, přidáte vlastníka účtu a nastavení dokončíte.

Pokud si nevíte rady, podrobný popis naleznete v článku Propojení emailového účtu, ve kterém se zabýváme i dvoufázovým ověřením. Pokud máte stále problém, obraťte se na naši podporu, kde Vám rádi poskytneme pomocnou ruku.

4. Nastavení datové schránky

V Základním nastavení najdete také sekci Datové schránky, která je nedílnou součástí Vaší kanceláře.

Pro přidání datové schránky stačí pouze kliknout na tlačítko + Přidat schránku. Objeví se jednoduchý formulář, ve kterém si zvolíte Typ přihlášení, vyberete Název účtu a doplníte Vaše Přihlašovací jméno a Heslo. Poté kliknete na tlačítko Ověřit a uložit a datovou schránku máte v systému navedenou.

Jakmile je schránka uložena, zobrazí se Vám okno s jejím detailním nastavením. Tomuto tématu je ovšem věnován celý článek Nastavení datových schránek.

5. Podpis emailu

Vytvoření emailového podpisu Vám může ušetřit spoustu času při neustálém psaní zpráv. Nastavit jej můžete ve Vašem profilu, který se nachází v pravém horním rohu.

Pokud chcete k podpisu nahrát obrázek, nastavit oznámení/notifikace a další funkce spojené s Vaším účtem, přečtěte si článek zaměřený na Úpravy profilu uživatele.

Nyní jste připraveni na práci v Taxliu. Další články Vám poskytnou cenné rady a tipy pro usnadnění a zjednodušení práce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?