Proč potřebujete Taxlio Synchronizer

Otevírejte dokumenty přímo ze svého Taxlia ať už používáte Windows či MAC OS

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Proč potřebujete Taxlio Synchronizer?

Taxlio Synchronizer je naše malá aplikace, která Vám umožní otevírat a upravovat dokumenty formátu .docx, .xlsx a .pdf bez nutnosti stahovat soubory do Vašeho počítače. Takže dokumenty otevřete přímo z Vašeho Taxlia.

Synchronizer si můžete stáhnout a nainstalovat kliknutím na dokument, který byste chtěli otevřít. Zobrazí se Vám okno, ve kterém vyberete verzi Synchronizeru podle Vašeho operačního systému. Nebo můžete kliknout na tlačítko, které najdete vpravo dole v záložce Dokumenty.

V okně, které se Vám poté otevře vyberete verzi podle Vašeho operačního systému.

POZOR: Instalace pro Windows a MAC OS je odlišná, proto se na každou podíváme zvlášť:

Instalace pro Windows

V případě, že se zrovna nenacházíte ve svém Taxliu, můžete Windows verzi Synchronizeru stáhnout rovnou z tohoto odkazu: 

Po stisknutí tlačítka Synchronizer pro Windows nebo po kliknutí na odkaz výše se otevře stránka, ze které program stáhnete do svého počítače tlačítkem Install.

Po úspěšné instalaci vyzkoušejte, zda aplikace funguje otevřením dokumentu z prostředí Taxlia. V upozornění prohlížeče, které se zobrazí doporučujeme povolit otevírání odkazu v přidružené aplikaci, protože při dalším otevírání už nebudete muset nic potvrzovat a dokument se automaticky otevře.

Windows instalace pomocí MSI souboru

V zabezpečených firemních sítích je občas nutné použít instalační soubor ve formátu MSI. Určitou nevýhodou je, že správce sítě poté musí dohlédnout na instalaci nových verzí. Ty naštěstí v případě Synchronizeru nejsou časté.

MSI instalaci si můžete stáhnout zde.

Instalace pro MAC OS

Pro uživatele s počítači Apple jsme připravili video návod. Nejde o nic složitého. Stáhnete si zip soubor s instalátorem a provedete instalaci do složky Aplikace.

Aplikaci si můžete stáhnout na Mac App Store.

POZOR: Pokud Vám při spuštění Synchronizeru vyskočí hlášení o neautorizovaném softwaru, musíte Synchronizer spustit přes místní popup menu, kde zvolíte Otevřít. V některých případech je nutné toto provést 2x za sebou.

Nastavení Synchronizeru

Do aplikace se dostanete jednoduše skrze hlavní panel na Vašem počítači. Najedete na ikonku Synchronizeru, kliknete pravým tlačítkem myši a dáte Otevřít. Kromě otevření se zde také nachází možnost Výkaz práce.

Po otevření Synchronizeru se dostanete do přehledu všech dokumentů, které jste naposledy pomocí této aplikace otevřeli. Kliknutím na ozubené kolečko v pravém horním rohu zobrazíte možnosti aplikace.

Možnosti jsou následující:

Popis jednotlivých možností aplikace

  • Nastavení: Obsahuje volbu jazyka aplikace, nastavení notifikací (upozornění při zobrazování a uložení dokumentů do Taxlia), a také zde najdete Cestu ke staženým souborům - tzn. místu, kde jsou dokumenty ve Vašem PC uloženy. Dole vlevo se nachází odkaz na Autorizovanou konverzi. Pokud máte zájem o její nastavení, podívejte se na podrobný návod.

  • Složka s dokumenty: Otevře složku ve Vašem počítači s uloženými soubory zobrazenými pomocí Synchronizeru.

  • Vymazat cache: Vymaže již zálohované a zavřené dokumenty z mezipaměti Synchronizeru. Použijte jako první pomoc v případě, že se vyskytl problém s funkčností systému.

  • Reset dokumentů: Smaže všechny zálohované i nezálohované dokumenty v paměti Synchronizeru.

  • Zkontrolovat aktualizace: Vyhledá aktualizace Synchronizeru, které zatím nebyly nainstalovány.

  • Výkaz práce: Po kliknutí se přihlásíte do svého účtu v Taxliu. Následně se otevře malá lišta se stopkami, která Vám umožní měřit a vykazovat práci i mimo rozhraní Taxlia.

  • Zavřít: Minimalizuje právě prohlížené okno aplikace.

  • Ukončit aplikaci: Ukončí činnost Synchronizeru. Při další práci se soubory v Taxliu automaticky spustí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?