Nastavení Vykazování a fakturace
Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Nastavení vykazování a fakturace je jedno z nejdůležitějších nastavení v Taxliu. Obsahuje nastavení měny a firemních účtů (dodavatelů). Najdete je v Základním nastavení. Nastavení firemního účtu slouží k ucelenému záznamu údajů o Vaší firmě. Informace zde vyplněné poté Taxlio využije při vyúčtování práce, vystavení daňového dokladu(faktury) nebo generování dokumentů pomocí tiskových parametrů.

Jako první nastavujete hodinovou sazbu a to kliknutím na řádek, který chcete upravit. Každý z uživatelů má přiřazenou hodinovou sazbu podle pozice ve firmě. Při vykazování práce na spisu potom Taxlio klientovi automaticky účtuje přidělenou sazbu. Tu si můžete nastavit i v několika měnách pomocí + Přidat měnu.


Níže vidíte firmy, za které můžete fakturovat. Novou firmu přidáte pomocí tlačítka +Přidat další firmu.

K nastavení firmy se poté dostanete kliknutím na její řádek. Nastavení firemního účtu slouží k ucelenému záznamu údajů o Vaší firmě. Informace zde vyplněné poté Taxlio využije při vyúčtování práce, vystavení daňového dokladu(faktury) nebo generování dokumentů pomocí tiskových parametrů.

Ve formuláři vyplňujete Základní údaje a Oprávnění. Základní údaje zahrnují fakturační údaje, bankovní účet, kontaktní údaje a adresu. Když doplníte také IBAN budete mít u faktur QR kód pro platbu.

V sekci Oprávnění poté volíte, kdo má k firemnímu účtu přístup.

Vyplněné údaje jsou poté viditelné při tvorbě faktury. Logo je doplněno až po jejím vygenerování.

Pozor: Faktury se liší na základě Vašeho nastavení Vykazování. Rozdíly jsou mezi plátci a neplátci DPH. Pro plátce DPH je v záhlaví uvedeno Faktura - Daňový doklad, nechybí ani daňové identifikační číslo a kolonka s výší DPH. U neplátců tyto věci chybí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?