Komunikace datovkou a emailem ze spisu

Aneb rychlé funkce spisu pro snadnou komunikaci a práci

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Abyste mohli v Taxliu odesílat a přijímat zprávy, je nutné si v prvé řadě propojit emailový účet a datovou schránku. Více podrobností k tomuto tématu najdete v článku Prvotní nastavení Taxlia.

Jakmile máte vše propojeno a nastaveno, můžete odesílat a přijímat zprávy nejen v sekci Pošta, ale přímo v konkrétním spise. To Vám ulehčí práci a ušetří spoustu času.

Odesílání a přijímání zpráv - Záhlaví spisu

Nejrychlejším způsobem pro odesílání a přijímání zpráv je využití tlačítek pro rychlé funkce, které najdete v pravé části záhlaví spisu vedle tlačítka Akce. První slouží pro odeslání datové zprávy, a druhé pro odeslání emailu.

Další možností je využití tlačítka Akce. To Vám umožní odeslat email nebo datovku úplně stejně, jako výše zmíněná tlačítka pro rychlé funkce.

Rychlé odeslání emailů

Dále je možné odesílat zprávy ze spisu v záložce Přehled skrze kontaktní údaje zobrazené v panelu Klient.

Odesílání souborů z dokumentů

Ze spisu můžete odesílat rovnou také dokumenty. Můžete tak učinit ve stejnojmenné záložce. Zde stačí kliknout na tři tečky u dokumentu, který chcete odeslat a zvolit si způsob odeslání zprávy.

V neposlední řadě je možné odesílat dokumenty emailem či datovkou přímo z úkonu. Tomuto způsobu se ovšem věnujeme v samostatném článku Jak odeslat dokument z úkonu.

Historie komunikace

Svou historii komunikace si můžete vždy přehledně zobrazit na Časové ose spisu, která se nachází ve spodní části záložky Přehled.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?