Kalendář úkolů

Podívejte se, jak přidávat a spravovat Vaše úkoly přímo v kalendáři

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Do Kalendáře se dostanete skrz hlavní nabídku (sekce Moje práce) - Úkoly a kalendář. Po rozkliknutí se Vám nejdříve zobrazí záložka Seznam úkolů. Hned vedle ní se nachází požadovaná záložka Kalendář.

Kalendář slouží k přehlednému zobrazení všech úkolů, které byly vytvořeny v jednotlivých případech. Zároveň zde můžete zakládat i úkoly nové, a tak máte možnost mít Váš časový plán přímo před očima.

Po otevření Kalendáře se Vám zobrazí aktuální pracovní týden, ve kterém uvidíte své úkoly.

Hned na úvod je dobré zmínit, že v tabulce u každého úkolu vidíte podrobnosti jako přiřazený spis nebo subjekt. Malé ikonky v pravém dolním rohu navíc zobrazují počet příloh, komentářů a počet položek v seznamu ke splnění vztahující se k danému úkolu. Úkoly, které jsou splněné budou vyobrazeny šedou barvou.

Kalendář lze vždy zobrazit pro určité období. Délku období zvolíte v pravém horním rohu Kalendáře. Na výběr máte čtyři možnosti - Den, Pracovní týden, Týden a Měsíc.

Pro výběr jiného časového úseku můžete využít lištu v levém horním rohu Kalendáře. Úsek je možné měnit buďto přes kalendář kliknutím na vybrané období, nebo posouváním za pomocí šipek.

Přidávání a správa úkolů

Přidání úkolu do Kalendáře je velmi snadné. Jednoduše kliknete do volného pole, kde následně zadáte název úkolu, vyberete spis a komu je úkol zadán.

POZOR: Kalendář je v základu rozdělen časově na půlhodinové úseky. Pokud potřebujete úkol delší, stačí najet na horní nebo spodní roh úkolu a myší ho roztáhnout.

Popřípadě můžete na daný úkol kliknout a upravit čas přímo v detailu úkolu. Takto můžete editovat v podstatě jakoukoli část úkolu.

Filtrování úkolů

V neposlední řadě máte možnost úkoly v Kalendáři filtrovat podle štítků a uživatelů.

Priorita / štítek

Úkoly máte rozděleny podle štítků s prioritami, které jste jim přiřadili. Pro zobrazení konkrétních štítků je stačí v seznamu v levé části záložky Kalendáře zatrhnout. Pro rychlejší práci využijte tlačítka Označit vše, které označí všechny štítky a Zrušit označení, které vymaže všechny zatrhnuté štítky.

Uživatelé

Tento filtr Vám zobrazí úkoly jednotlivých uživatelů a týmů. K nahlížení na každého dalšího uživatele zatrhnete malý čtvereček vedle jeho jména. Čím více uživatelů si zobrazíte, tím více se v Kalendáři vytvoří sloupců (každý pro daného uživatele).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?