Aktivity spisu

Veškerá činnost prováděná ve spise na jednom místě

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Záložka Aktivity zobrazuje události spisu v časovém sledu. Zahrnuje tedy veškerou činnost prováděnou ve spise. To, že máte všechny prováděné kroky na jednom místě, činí Taxlio tak účinným nástrojem.

Tuto záložku naleznete v záhlaví spisu. Číslo za názvem záložky udává celkový počet aktivit. V tabulce s aktivitami je vždy uvedeno datum, typ a předmět události. Kolečko s číslem na pravé straně události označuje jejich spisové číslo. Naleznete zde příchozí a odchozí poštu společně s úkony. Ty mohou být spisové nebo nespisové, a dále slouží k vykazování práce uživatele. Při kliknutí na danou událost se zobrazí více podrobností.

Před založením prvního úkonu doporučujeme pro co nejlepší využití všech funkcí Taxlia, nastavit své vlastní úkony - ty, které budete používat nejčastěji. Tlačítko Nastavení úkonů najdete nad přehledem aktivit vedle vyhledávacího pole.

Proběhlé aktivity se Vám v této záložce sice automaticky doplňují, můžete si ale i přímo zde přidat úkon nový pomocí zeleného tlačítka + Přidat úkon v pravé části nad přehledem aktivit.

Doplňující informace k aktivitám

Pokud má aktivita k sobě přiložené soubory, uvidíte za názvem události ikonu spony s počtem dokumentů.

Úkony mohou sloužit také pro odesílání pošty. Po přidání adresátů uvidíte jejich počet a zároveň obecný stav, ve kterém se pošta nachází. Stavy jsou viditelné u datových zpráv, které zatím nebyly odeslány a při odesílání listinné pošty jsou stavy viditelné pouze u typu Doporučeně a Dodejka.

Pro detailní popis zásilky klikněte na úkon. Vedle jména adresáta v bublině najdete všechny potřebné informace.

Zůstaneme ještě v úkonu. Do pole Poznámka či Výsledek (dle typu úkonu) uživatel zapisuje další důležité informace. Ty jsou poté čitelné přímo v přehledu v záložce Aktivity.

Vyhledání aktivity

Jednotlivé aktivity lze následně najít pomocí pole Hledat... v horní části nad přehledem. Do vyhledávacího pole stačí zadat jedno slovo buďto z Předmětu události, Výsledku nebo Poznámky u úkonu. Slovo nemusí být celé, vyhledání proběhne už při zadání tří znaků. Vyhledávání je možné také pomocí štítků, které rozdělují aktivity do několika hlavních kategorií dle typu. Aktivní štítky, podle kterých probíhá vyhledávání jsou zobrazeny v levé části pole Hledat....

POZOR: Při výběru štítku, který odkazuje na komunikaci, se může zobrazit také štítek Úkon, a to z toho důvodu, že adresát je vyrozuměn o úkonu právě tímto komunikačním kanálem.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?