Stavy spisů Taxlia

Přehledný ukazatel toho, v jakém stádiu se spis nachází

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Stav informuje uživatele, v jakém stádiu se spis nachází. Je viditelný již z přehledu agendy a je také lehce rozpoznatelný. Díky tomu jej uživatel nemusí složitě vyhledávat v kartě spisu. Při založení spisu je automaticky Stav nastaven vždy na Aktivní.

Po rozkliknutí konkrétního spisu se Stav vyskytuje hned za, nebo pod názvem spisu.

Při rozkliknutí daného Stavu se zobrazí položky číselníku a jedním kliknutím jde Stav spisu aktualizovat. To je ovšem možné pouze pokud má uživatel právo měnit stav spisu! Na výběr je na začátku pár základních Stavů. Ve svém Taxliu si ovšem můžete vytvářet další. K tomu slouží poslední políčko v nabídce - Upravit položky.

Úprava položek číselníku

Jak již bylo uvedeno výše, toto tlačítko umožňuje editaci Stavů v číselníku.

POZOR: Při zobrazení číselníku přímo ze spisu, uvidíte pouze stavy pro daný produkt.

Stavy, které jsou v tabulce zaškrtnuté ve sloupci Systémový nelze odstranit ani upravovat. Ostatní Stavy máte již plně ve své režii. Pole Ukončeno se používá pro spisy, které jsou formálně ukončeny (mohou mít jakýkoliv název). Sloupec Druh upravuje viditelnost Stavů. Pokud je Stav určený pouze pro jeden druh, neuvidíte tento Stav ve výběru u ostatních druhů.

Vytváření nových Stavů je možné skrze tlačítko + Přidat v dolní části číselníku. Přibude jeden řádek, ve kterém nastavíte parametry a pomocí tlačítka diskety následně uložíte.

TIP: Pokud chcete najednou upravit Stavy pro více produktů, seznam všech Stavů naleznete v Nastavení pro zkušené - Číselníky - Produkty: Nastavení stavů. Je potřeba dávat pozor, který produkt upravujete. Produkty totiž mohou mít stejné názvy Stavů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?