Nástěnka

Nástěnka aneb úvodní stránka, která se Vám zobrazí po přihlášení do Taxlia

Kateřina Albrechtová avatar
Autor: Kateřina Albrechtová
Aktualizováno před více než týdnem

Nástěnka umožňuje rychlý přehled o činnostech, které má uživatel zpracovat nebo se udály v jeho spisech. Po přihlášení se uživateli automaticky zobrazí jako úvodní stránka.

Panel Úkoly

Začneme v horní části Nástěnky částí Úkoly na 7 dní. V této tabulce vidíte jako výchozí Vaše úkoly. Kliknutím na Moje úkoly se můžete přepnout na úkoly, které sledujete, nebo úkoly, které jste zadali jiným uživatelům. U úkolů je uveden jejich název, přiřazený spis, popřípadě štítek. V pravém rohu poté vidíte termín a pod termínem stopkami označenou lhůtu. U prošlého termínu se úkol podbarví červeně.

Počet úkolů je uveden v horní liště. Pokud je úkolů více něž 20, změní se titulek na 20+ nesplněné úkoly. Pro zobrazení veškerých úkolů stačí kliknout dole na odkaz Všechny úkoly. Taxlio Vás poté odkáže na sekci Úkoly a kalendář.

Panel Pošta k vyřízení

Pravé pole Nástěnky je vyhrazeno Poště k vyřízení. Jedná se o poštu určenou pro daného uživatele, který ji má za úkol zpracovat. Tuto poštu je možné filtrovat dle typu pomocí záložek: Všechna pošta, která je výchozí a zachycuje veškeré typy. Následují druhy Datovka, Listinná a Email. Pro zobrazení všech zpráv slouží tlačítko Všechna pošta, které uživatele přesměruje přímo do samotné sekce Pošta.

Timeline (Časová osa)

Ve spodní části Nástěnky je v časovém sledu vypsána historie veškerých aktivit (například nové úkoly, emaily, hovory, platby ...), které jsou prováděny ve Vašich spisech - to jsou ty, kde máte přiřazenou minimálně jednu z funkcí Vyřizuje nebo Zodpovídá.

Pro snadnou orientaci je uvedeno uprostřed časové osy datum a pod ním veškeré činnosti, které se ten den udály. Vodorovná šedá linka odděluje od sebe jednotlivé spisy. Na lince je uveden název a značka spisu. Při kliknutí na název se uživateli otevře karta daného spisu. Pod linkou jsou bílé boxy s informacemi o provedené činnosti.

Při kliknutí na danou aktivitu (bílý box) se zobrazí podrobnosti události. Například detail úkonu vypadá takto:

Vyhledávání

Do pole Vyhledávání v horní části Časové osy napíšete požadovaný výraz z názvu nebo předmětu činnosti - stačí zadat několik znaků a Taxlio vyhledá odpovídající výsledky.

Vyhledávání je také možné pomocí štítků, které rozdělují aktivity do několika hlavních kategorií podle typu činnosti. Pro zobrazení nabídky stačí kliknout do pole Vyhledávání. Aktivní štítky, podle kterých probíhá vyhledávání jsou zobrazeny v levé části pole Vyhledat....

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?