Klienti a smlouvy

Základní agenda Taxlia, shromažďující dokumenty, úkoly, úkony a další aktivity s ní související

Jan Tkac avatar
Autor: Jan Tkac
Aktualizováno před více než týdnem

Klienti a smlouvy

Agenda Klienti a smlouvy představuje základní agendu v Taxliu, která je zároveň nadřízenou agendou pro všechny ostatní, krom AML agendy (více o AML agendě se dočtete v tomto článku). Jedná se tedy o tzv. KLIENTSKÉ SPISY.

Naleznete zde veškeré potřebné informace o klientech a vztazích s nimi, přehled zpracovávaných agend pro daného klienta, daňových registracích a správcích daně, uzavřené smlouvy (periodické, paušální, ad hoc) či obchodní a smluvní komunikaci s daným klientem.

Po rozkliknutí agendy Klienti a smlouvy se dostanete do obecného přehledu, kde si můžete přes horní záložku zvolit buďto Všechny spisy, nebo pouze Moje spisy k zobrazení.

Po rozkliknutí konkrétního spisu se zobrazí Karta spisu, která představuje celkový přehled o něm. Detailní popis naleznete v článku Práce s klientskými spisy.

Přestože podrobným popisem jednotlivých částí Karty spisu se zabýváme ve výše zmíněném článku, je nezbytné již na samém začátku zmínit záložky Podspisy a Specifikace.

Podspisy a Specifikace

Jedná se totiž o nejdůležitější a nejvíce automatizovanou část Taxlia. Skrze tyto záložky si definujete, co přesně pro daného klienta budete zpracovávat a při zaškrtnutí a doplnění veškerých potřebných údajů v těchto Specifikacích se Vám automaticky vytvoří Podspisy.

Jakmile jsou podspisy vygenerovány, jejich přehled najdete právě v záložce Podspisy.

Zobrazení Karty podspisu je identické se zobrazením nadřízeného spisu.

Systém Vám krom vytvoření samotného podspisu také definuje veškeré povinnosti dle daňového kalendáře, které jsou s danou agendou spojeny. V takovém případě za Vás Taxlio vytvoří scénáře pro generování úkolů. Pokud byste ovšem potřebovali změnit například termín vytvoření některého z úkolů, je to možné přes záložku Generování.

Značky spisu

Ve většině případů (krom Interní agendy, viz článek Automatické generování spisových značek) za Vás Taxlio vytváří značky spisu automaticky, a tak není zapotřební nic upravovat.

Spisovou značku pro nadřízený Klientský spis doporučujeme sestavit dle zkratky zákazníka.

  • GODO — Spis klienta_GODO Plus s.r.o.

Spisové značky pro podřízené agendy se generují dle zkratky zákazníka, zkratky zpracovávané agendy a roku, pro který se agenda zpracovává.

  • AVE-RE24 — REPORTING_2024_AVE Soft s.r.o.

  • GODO-UCET24 — Učetnictví_2024_GODO Plus s.r.o.

  • JN-DPFO23 — Daň z příjmu FO_2023_Jan Natěrač

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dostali jste odpověď na svou otázku?