Přidání nového klienta a jeho agend

Návod na vytvoření spisu pro nového klienta a agend, které se ho budou týkat

Aleš Kozel avatar
Autor: Aleš Kozel
Aktualizováno před více než týdnem

Přidání nového klienta

Základem pro vytvoření spisu pro konkrétního klienta je založit si agendu Klienti a smlouvy, která je nadřízená všem ostatním agendám. Každý jednotlivý klient by měl mít právě jeden tzv. Klientský spis, kde jsou uložené jeho obecné informace. Dále zde lze definovat, co se pro klienta zpracovává. Tím si také můžete automaticky vygenerovat podspisy k různým činnostem, jako je například daňová, mzdová či účetní agenda.

Klientské spisy také slouží k ukládání obecných smluv, ke kterým nemají mít přístup uživatelé, kteří řeší například pouze mzdovou agendu.

Nový spis klienta vytvoříte pomocí zeleného tlačítka+ Nový v horní liště.

V tabulce, která se Vám zobrazí vyplňte základní údaje pro nový Klientský spis. Jako Druh případu vyberete možnost Spis klienta. Nezapomeňte také vyplnit Číslo, nejlépe ale doporučujeme zadat zkratku klienta. Tato zkratka bude nadále užívána ve všech podspisech klienta a je možné podle ní snadno vyhledávat. Více se pojmenování spisů věnujeme v článku Automatické generování spisových značek.

TIP: Detailní popis toho, jak se spisem pracovat, najdete v článku Práce se spisy.

Na dalším řádku vložíte klienta samotného. Vyberte, jestli se bude jednat o klienta, kterého už máte založeného jako Subjekt, nebo si vytvoříte Subjekt nový.

V neposlední řadě je možné ve spodní části doplnit základní údaje o tom, kdo daný spis Vyřizuje, kdo za něj Zodpovídá a komu bude tento spis přístupný. Více k tématu oprávnění se dočtete v samostatném článku.

Přidávání dalších agend na Klientském spise

Jakmile si vytvoříte nový Klientský spis, můžete začít s generováním podspisů, které budete pro daného klienta zpracovávat. Doporučujeme pro to využívat záložky Specifikace. Vytváření podspisů je věnován samostatný článek.

Vytváření nových agend mimo Klientský spis

Novou agendu si můžete také založit přes zelené tlačítko + Nový v horní liště, která je dostupná kdekoliv z Taxlia. Tímto způsobem doporučujeme zakládat pouze Interní agendu a Obchodní případy.

Po kliknutí na tlačítko si zvolíte požadovanou agendu.

V tabulce, která se Vám zobrazí vyplňte základní údaje pro novou agendu. Postup je stejný jako při vytváření Klientského spisu.

TIP: Vedle záložky Základní údaje najdete záložku Ostatní. Zde můžete krom doplnění detailních informací o daném klientovi také zvolit či změnit Nadřízený spis (pokud se jedná o podřízené agendy).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?