Provozní agenda

Sekce Provozní agenda je určena k vytváření spisů pro evidenci a organizaci provozních činností

Aleš Kozel avatar
Autor: Aleš Kozel
Aktualizováno před více než týdnem

Sekce Provozní agenda je určena pro případy týkající se vnitřního provozu Vaší kanceláře, jako například smlouvy outsourcovaných služeb, výkazy INTRASTATu, správu datových schránek apod.

Agenda se zakládá v Klientském spise přes záložku Specifikace - Provoz. Automaticky se Vám tak vytvoří spis s údaji o subjektu.

V rámci Provozní agendy můžete zpracovávat následující: Výkazy INTRASTAT, Analytika, Reporting, Dotace, Banky nebo Správa datové schránky. ​Spisy se zpravidla zakládají na aktuální rok. Každému je přidělena spisová značka, která kombinuje značku klienta, zkratku zpracovávané agendy a rok.

Příklady možného číslování a pojmenování spisu:

  • KATPVK-IN24 — INTRASTAT_2024_ Katastrální pracoviště Valašské Klobouky

  • AVE-RE24 — REPORTING_2024_AVE Soft s.r.o.

Při založení spisu se automaticky nastaví úkoly podle daňového kalendáře (pokud pro danou agendu existují). Aby tyto úkoly správně fungovaly, je nezbytné u spisu určit vyřizující osobu. Úkoly se totiž budou generovat právě pro uživatele, který spis vyřizuje. Tématem automatického generování úkolů se detailněji zabýváme v samostatném článku.

V případě, kdy by Vám termíny generování úkolů nevyhovovaly, můžete si je upravit v daném podspise v záložce Generování.

TIP: Provozní agendu si můžete založit také přes tlačítko + Nový v horní liště Taxlia. Doporučeným způsobem je ovšem vytvoření agendy v Klientském spise - záložka Specifikace - Provoz viz postup výše.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?