Seznámení s agendami a jejich strukturou

V tomto článku Vám představíme seznam a stručný popis všech agend, které v Taxliu najdete

Aleš Kozel avatar
Autor: Aleš Kozel
Aktualizováno před více než týdnem

Taxlio funguje na principu nadřízené agendy, která se nazývá Klienti a smlouvy a podřízených agend, takzvaných podspisů. V sekci Klienti a smlouvy naleznete tedy KLIENTSKÉ SPISY. Náš systém Vám pomůže se zpracováním následujících agend.

Hierarchické rozdělení agend

Agendy jsou od sebe záměrně odděleny. To celému systému přidává spoustu výhod - jednotliví uživatelé se dostanou jen k požadovaným informacím a podkladům, oddělená komunikace či přizpůsobená nastavení pro jednotlivé agendy. Společné pro všechny ovšem je, že zde patří výkazy práce a náklady, které se zpracováním agendy souvisí.

Jedná se o nadřízený spis všem ostatním agendám. Každý jednotlivý klient by měl mít jeden Klientský spis, kde jsou uloženy jeho obecné informace. Dále je zde možné definovat, co se pro klienta zpracovává. Tím si také můžete automaticky vygenerovat podspisy k různým činnostem, jako jsou například daňové spisy, mzdové a účetní spisy apod. Klientské spisy také slouží k ukládání obecných smluv či plných mocí.

Agenda Poradenství slouží pro zpracovávání průběžného a  ad-hoc daňového poradenství, které není kryté dlouhodobými smlouvami. Je vhodná také pro případy daňových sporů a podobných jednorázových případů. V této agendě se obvykle účtuje hodinovou sazbou.

Je určena pro vedení spisů pro zpracování rutinních daňových povinností, jako je například DPH, DPFO apod. Generují se zde také úkoly dle daňového kalendáře pro osobu, která spis vyřizuje. Více se o generování úkolů dočtete v samostatném článku Automatické generování úkolů do opakovaných agend.

Daná agenda slouží pro vedení spisů pro zpracování finančního účetnictví Vašich klientů. Typicky se vytváří jeden spis pro jeden kalendářní/účetní rok.

Mzdová agenda je určena pro vedení spisů a zpracování mzdového účetnictví daného klienta. Práci je možné vykazovat hodinově, položkově či paušálem.

Provozní agenda zahrnuje spisy pro evidenci a organizaci různých činností, jako je správa datových schránek, INTRASTAT, správa dotací apod.

AML je sekce pro vedení anti money laundering případů a jejich šetření. Sekce je tak oddělená od ostatních agend (například z důvodu přístupu ke spisu). Ačkoliv na této agendě momentálně pracujeme, lze ji plnohodnotně využít pro ukládání Vašich souborů a dokumentů.

Jedná se o agendu, určenou pro Interní spisy. Doporučujeme zde vytvářet spisy pro interní činnosti jako jsou dovolené, školení, a také pro vykazování práce. Pracovat s nimi můžete právě tímto způsobem, kdy si například vytvoříte Interní spis Administrativa či Porady a všichni zaměstnanci budou vykazovat práci právě na tento spis. Nebo si můžete zvolit variantu, kdy každý zaměstnanec má svůj vlastní Interní spis, kde vykazuje veškerou činnost.

Tato agenda slouží pro domluvu spolupráce se subjekty, které ještě nejsou Vašimi klienty. Je zde tedy vedena a uchovávána komunikace s potenciálními klienty.

Sekce Subjekty představuje adresář, který slouží k evidenci kontaktů, se kterými probíhá komunikace i v případě, že se nejedná přímo o Vaše klienty (například finanční úřady).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

YOUTUBE KANÁL

Dostali jste odpověď na svou otázku?